Uključivanje djece i mladih u zajednicu kroz šport

Projekt Svi za jednog, sport za sve namijenjen je uključivanju djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu kroz šport. U projekt će se uključiti preko 350 djece i mladih, a aktivnosti za sudionike s područja Osječko-baranjske županije provode stručni treneri u dvorani i bazenu. U okviru projekta bit će organizirana dva sportska kampa u prirodi, te javna predavanja na temu zdrava prehrana djece i mladih sportaša, psihologija u sportu, izgradnja i razvoj mentaliteta pobjednika, dugoročno planiranje u sportu u kontekstu djece i mladih.

Aktivnosti su namjenjene za djecu vrtičke dobi, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente i nezaposlene mlade u dobi do 29 godina koji su ujedno i pripadnici jedne od skupina:

  • djeca i mladi čiji su roditelji nezaposleni,
  • djeca čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka,
  • djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi,
  • djeca i mladi iz jednoroditeljskih obitelji,
  • djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece,
  • djeca i mladi s problemima u ponašanju,
  • mladi korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statusa,
  • nezaposleni mladi.

Projekt u brojkama

Cilj projekta

Specifični cilj projekta je povećati dostupnost športskih sadržaja s ciljem uključivanja djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u športske aktivnosti na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U projekt će biti uključeno najmanje 360 djece i mladih do 25 godina te 50 mladih u dobi od 25-29 godina.

Športovi za sve uzraste

Sadržaji su planirani i prilagođeni dobnim skupinama, a uključuju aktivnosti plivanja, bazične sportove, sportove s loptom, te dva sportska kampa. Projekt se provodi na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Stručno vodstvo

Unapređenjem znanja, vještina i suradnje trenera, športskih voditelja, kineziologa te ostalih dionika koji u projektu, ali i i općenito provode športske aktivnosti te provode druge odgojno-obrazovne programe, osigurava se viša razina stručnosti u provedbi programa uz adekvatnu prilagodbu i osposobljenost za potrebe ciljne skupine.

Razvoj i provedba športskih aktivnosti

Aktivnosti interdisciplinarne suradnje

Projektni tim