SPORTSKI SUSRETI TRIATLON – VUKOVAR

U okviru projekta „Plivaj bolje, trči brže i kroz život vozi duže“

Sa željom za razvojem i unapređenjem zdravih životnih navika djece i mladih, te kako bi poticali veću aktivnost djece i mladih u okviru njihovog slobodnog vremena, pozivamo Vas da se uključite u sjajnu inicijativu koja se odvija u organizaciji Vukovarskog triatlon kluba dana 06. rujna 2020. godine.

Cilj natjecanja je promocija triatlon sporta i uključivanje djece i mladih u sportske aktivnosti. Apsolutno je važno u što ranijoj dobi usvojiti pozitivne stavove i zdrave životne navike što uključuje i redovitu tjelesnu aktivnost jer se tako povećava vjerojatnost da će djeca i mladi ostati aktivni i u kasnijim fazama svog života.

Triatlon je jedan od najbrže rastućih sportova u Hrvatskoj. Sastoji se od tri sporta, a skupno trenirajući ih organizam se pravilno razvija i optimalno opterećuje izbjegavajući kronične ozljede koje nastaju trenirajući samo jedan sport. Pogodan je za sve dobne uzraste jer najveći protivnik je sportaš sam sebi. Svaka utrka predstavlja izazov, pravu malu avanturu, prelazeći sve sportove i koristeći opremu u utrci i tranziciji.

Na programu natjecanja nalaze se službene discipline iz triatlon sporta: Olimpijski triatlon, (1500m+40km+10km), Akvatlon (500m+2000m) i Mini-akvatlon (200m+1000m).

Satnica natjecanja:

8:30 start Olimpijskog triatlona -apsolutna kategorija

10:00 start Mini-akvatlona – 2010. i mlađi

10:30 start Akvatlona – A kategorija 2007-2009. godište, B kategorija 2006. i stariji, C kategorija roditelji

11:30 završetak natjecanja

12:00 ručak i proglašenja uz druženje

Prijave: najkasnije do petka 4.9.2020 do 12:00 sati na vukovarskitriatlonklub@gmail.com

Start i cilj svih disciplina je na Plivalištu Vukovar. Za disciplinu Olimpijski triatlon obavezna je uporaba kacige na biciklističkoj dionici. Biciklistička ruta biti će označena na cesti i znakovima, a vozi se u smjeru Dalja, poljoprivrednim putevima kako bi se izbjegao promet. Za discipline Akvatlona trčanje je organizirano na parkiralištu gdje se trči dionica od 500m, dva kruga za Mini-akvatlon odnosno četiri kruga za Akvatlon.

Dođite i sudjelujte, u svim disciplinama ili samo nekoj, dođite i podržite nas navijanjem!

Aktivnosti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous reading
Adventure – sportski kamp
Next reading
“Trening velikih i malih” vaterpolski kamp