Trčanje u triatlonu

Udruga kineziologa grada Vukovara kao korisnik provodi projekt pod nazivom „Plivaj bolje, trči brže i kroz život vozi duže“, u suradnji s partnerima na projektu Vaterpolo klubom Vukovar, Plivačkim klubom Vukovar, Vukovarskim triatlon klubom, Osnovnom školom Siniše Glavaševića i Osnovnom školom Dragutina Tadijanovića.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ciljna skupina su djeca i mladi u dobi do 29. godina (uključujući i 29. godina) s područja grada Vukovara, Lipovače i Sotina.

Trajanje projekta je od 24.12.2019. godine do 24.06.2021. godine.

 

Možemo reći da je trčanje najčešći oblik tjelesne aktivnosti te je kao bazični sport sastavni dio sporta i sportskih disciplina na „suhom“. Kod djece trčanje zadovoljava u potpunosti  osnovnu potrebu za kretanjem. Treninzi trčanja, mogu se prakticirati 365 dana u godini i u gotovo svim klimatskim uvjetima.

U predškolskoj dobi sadržaji koji se koriste u osnovnoj školi trčanja obuhvaćaju više elementarne igre za razvoj motorike, ali i funkcionalnih sposobnosti. Tako djeca stječu osjećaj kretanja u prostoru i interakciju su s drugom djecom. U školskom uzrastu postupno se počinje s učenjem osnovnih tehnika trčanja. Treninzi se provode najčešće na otvorenom prostoru, a podloge se mijenjaju - od tartana na atletskim stazama sve do zemljanih terena parkova i šuma.

Kod trčanja u triatlonu uvijek treba osigurati dovoljnu količinu vode i energije kako ne bi došlo do kolapsa organizma uslijed dehidracije ili hipoglikemije. Prilikom izračuna koliko nam je vode potrebno svakako treba voditi računa o dužini dionica trčanja i trajanju cijele utrke ili treninga, o vremenskim uvjetima (najviše toplini) te o strategiji cijele utrke . Odabir tenisica i opreme uvelike ovisi i podlozi na kojoj se trči.

Ako ispunjavate uvjete, kontaktirajte nas i pridružite se programu triatlona koji se provodi u okviru projekta, e – mail: ukgv.projekti@gmail.com, tel: 092 167 – 1913.

Aktivnosti
Previous reading
Vaterpolo susret
Next reading
Najbrži plivač/plivačica u gradu Vukovaru