Sportska aktivnost – vaterpolo

Udruga kineziologa grada Vukovara kao korisnik provodi projekt pod nazivom „Plivaj bolje, trči brže i kroz život vozi duže“, u suradnji s partnerima na projektu Vaterpolo klubom Vukovar, Plivačkim klubom Vukovar, Vukovarskim triatlon klubom, Osnovnom školom Siniše Glavaševića i Osnovnom školom Dragutina Tadijanovića.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ciljna skupina su djeca i mladi u dobi do 29. godina (uključujući i 29. godina) s područja grada Vukovara, Lipovače i Sotina.

Trajanje projekta je od 24.12.2019. godine do 24.06.2021. godine.

Specifični cilj projekta je razviti i unaprijediti društvene sadržaje – sportske, edukativne i druge društvene programe s ciljem uključivanja djece i mladih u gradu Vukovaru kao preduvjeta za kvalitetnu organizaciju i provedbu slobodnog vremena djece i mladih. Projektom će se povećati dostupnost sportskih i drugih sadržaja za djecu i mlade.

U okviru projekta proveden je javni događaj „Trening velikih i malih“ od 28.08. do 30.08.2020. godine. Ovaj događaj je okupio 50 – ak djevojčica i dječaka koji su imali priliku družiti se sa našim reprezentativcem i olimpijcem Anđelom Šetkom.

Osim održanog događaja predstoji nam i organizacija dva vaterpolo susreta koji će okupiti 50 – ak dječaka i djevojčica.

Također, u tijeku je provođenje Vaterpolo – škole plivanja koja se provodi u suradnji s Plivačkim klubom Vukovar i Vaterpolo klubom Vukovar, gdje se djeca uče održavanju na vodi i plivačkim tehnikama.

Osim navedenog, trener vaterpola tijekom projekta će provesti 2 kampa vaterpola za početnike i 2 kampa vaterpola za napredne gdje će se provoditi kako kondicijski treninzi tako i poboljšanje igre i organizacije u vodi.

Kako bi se osigurala kvalitetna provedba programa vaterpola u okviru projekta izrađen je i plan i program za razvoj i provedbu aktivnosti vaterpola.

Ako ispunjavate uvjete i želite sudjelovati u projektu kontaktirajte nas na e – mail: ukgv.projekti@gmail.com, tel: 092 167 – 1913.

Aktivnosti
Previous reading
Povijest vaterpola
Next reading
Čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu 2021. godinu želi Vam Udruga kineziologa grada Vukovara